Mijn hond is "bang" voor alles.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JasonJason

honden foto van Jason

Hey,

 

Ik heb een Chinese naakthond (Mauro) van 3,5 jaar en hij is nogal nerveus.
 

 

Als pup heb ik hem redelijk goed opgevoed. Ik liet hem met andere honden omgaan, nam hem naar mijn vrienden mee, leerde hem leuke trucjes en socialiceerde hem zo goed als ik kon. Alsnog is hij "bang" voor heel veel dingen. Ik heb wel op internet gekeken maar ik vond steeds andere beschrijvingen en situaties.

 

Hij is echt een knuffelkindje en zit graag op schoot bij mij, mijn moeder, haar vriend en zelfs bij mijn vrienden maar zou nooit bij iemand die hij minder goed kent op schoot willen (wat mij vrij normaal lijkt?) Als er andere mensen komen loopt hij naar boven of klimt hij in mijn nek. Met andere honden valt het wel mee. Op afstand blaft hij maar als een grote hond te dichtbij komt rent hij het liefst weg. Met kleine honden valt het wel mee.
Vraag: Hoe kan ik hem alsnog beter socialiceren zodat hij minder bang is voor vreemden?

 

Thuis is hij relext en tijdens het wandelen ook. Als ik met hem naar het centrum ga draait hij nerveus rondjes en ontloopt hij mensen zo ver mogelijk ookal zit hij aan de riem. Het liefst loopt hij 10 meter om iemand heen. Ook in de bus, auto of trein draait hij nerveus rondjes en begint hij te piepen ookal heb ik hem regelmatig mee genomen, als pup zelfs zonder moeite. In een drukke stad als Amsterdam zit hij het liefst op mijn hielen. In dit soort situaties eet en drinkt hij niet. Ik probeer hem regelmatig voorzichtig te introduceren aan nieuwe plekken en mensen.

Vraag: Is er een mogelijkheid om hem minder nerveus te maken in een nieuwe omgeving?

 

Hij heeft verlatings angst. Sinds dit schooljaar ben ik alleen in het weekend thuis en zie ik hem dus maar twee/drie dagen in de week. Het is geen probleem want hij is dol op mijn moeder en ze neemt hem mee naar haar werk, ze zorgt voor een zieke vrouw die een Sharpei heeft waar hij graag mee speelt. Maar als ik maandag ochtend de deur uitstap en de straat uit fiets hoor ik hem nog janken aan het einde van de straat terwijl mijn moeder dan gewoon thuis is. Als pup jankte hij ook wel als we weg gingen maar dat is al iets minder geworden.
Vraag: Hoe leer je hem het blaffen en janken/hele verlatingsangst af?

 

En dan ook: Hij is heel makkelijk te trainen ookal zegt de rasbeschrijving soms iets anders. Ik zou hem zo als circushond kunnen trainen ALS hij niet zo enthiousiast zou zijn. Als ik snoepjes heb word hij helemaal dol en begint uit blijdschap rondjes te draaien/spinnen. Als ik hem zijn standaard trucjes wil laten doen (zit, poot links/rechts, draaien, staan, af, dood en rollen) op handgebaren gaat hij meteen zitten of rollen zonder dat ik al iets doe. Natuurlijk beloon ik hem dan niet tot hij het wel goed doe. Maar ook als ik hem iets nieuws leer word hij te enthiousiast en wilt hij te snel. Bijvoorbeeld dat ik hem wil leren skateboarden, als hij te wild word laat ik hem eerst zitten maar als ik hem dan het comando geef gaat hij weer draaien en springen en stampen op het skateboard. Ik beloon hem pas als hij er op staat of afzet maar dat gaat met moeite. Ik doe echt wel mijn best maar hij blijft gewoon druk.

Vraag: Hoe hou ik mijn hond rustig tijdens trainen? Voor een paar seconden lukt het wel maar toch heb ik liever dat hij constants rustig en geconcentreert blijft.

Verder is het een prima hond. Als hij mensen eenmaal kent knuffelt hij graag met je, als mijn vrienden langs komen jankt hij zelfs uit blijfschap. Toch wil ik hem wat socialer hebben, hij kan leuke trucjes en leert snel maar ik zou het nooit aan iemand kunnen laten zien (behalve kennisen) omdat hij door zijn angsten een soort plankenkoorts heeft gekregen :P Ik wil hem in de toekomst ook mee nemen op vakantie met mijn beste vriend en zijn hond. Wij gaan altijd liftend en wouden onze honden daarvoor trainen om mee te gaan maar met zo'n angstige hond als Mauro wilt dat niet echt.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Er zijn meerdere factoren, de persoonlijkheid, de socialisatieperiode als puppy en de opvoeding en gedrag van de eigenaar richting de hond. Wat ik lees is voornamelijk onzekerheid en hoe dat precies komt en hoe je daar mee aan de slag kunt gaan is lastig te zeggen vanachter een beeldscherm. Je zou een gedragstherapeut kunnen overwegen, die kan met je mee kijken hoe jouw hond precies reageert en jouw reactie daarop en je op die manier tips en trucs geven.

 

Is je hond van goede afkomst en is de socialisatie bij de fokker goed gegaan? Bij honden van een broodfokker zie je vaak dat ze al een foute start hebben gehad op gebied van gedrag.

honden page profiel JasonJason

honden foto van Jason

" Er zijn meerdere factoren, de persoonlijkheid, de socialisatieperiode als puppy en de opvoeding en gedrag van de eigenaar richting de hond. Wat ik lees is voornamelijk onzekerheid en hoe dat precies komt en hoe je daar mee aan de slag kunt gaan is lastig te zeggen vanachter een beeldscherm. Je zou een gedragstherapeut kunnen overwegen, die kan met je mee kijken hoe jouw hond precies reageert en jouw reactie daarop en je op die manier tips en trucs geven.
 
Is je hond van goede afkomst en is de socialisatie bij de fokker goed gegaan? Bij honden van een broodfokker zie je vaak dat ze al een foute start hebben gehad op gebied van gedrag. "

 
De fokker was prima! Fokte vooral met Golden Retrievers maar had ook Chineesjes met stamboom en Mauro kwam uit haar eerste nest. Hij is daar opgegroeit met meerdere en ook grotere honden, kleine kinderen en katten dus daar is echt niks op aan te merken.

Ik heb nog nooit gedacht aan een therapeut, zijn die duur? Ik wil er alles aan doen om hem wat zekerder te maken. Ik las ook ergens dat honden de persoonlijkheid van hun baasjes "overnemen". Klopt dat? Ik ben zelf autistisch en ben gesloten en stil maar ik heb genoeg vrienden en vind het alsnog leuk om me te begeven in een drukke omgeving. In sommige gevallen heb ik ook een beetje moeite met vreemde mensen. Misschien dat het daar aan kan liggen? Ik ben anders nooit echt nerveus..

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Gelukkig, dat is goed om te weten dat zijn start goed is geweest.

 

Ligt er aan, ik durf niet te zeggen hoeveel dat exact kost, ligt er ook aan hoeveel uur je zo iemand in gaat schakelen. Wellicht dat iemand hier op het forum de ervaringen daarin kan delen.

 

Honden zijn gevoelig en kunnen ons heel goed lezen. Dus als jij merkt dat je wat gespannen bent dan ziet en voelt jouw hond dat absoluut. Als je zelf wat terughoudend bent tegenover vreemde mensen dan is het niet gek dat jouw hond dat ook is. Van wat ik lees is je hond gehecht aan jou en de mensen dichtbij hem, je zou dan kunnen denken aan oefeningen en training waarbij je hem leert meer zelfvertrouwen te krijgen. Welke training de juiste is daar heb je echt iemand voor nodig die met je mee kijkt.

honden page profiel JasonJason

honden foto van Jason

" Gelukkig, dat is goed om te weten dat zijn start goed is geweest.
 
Ligt er aan, ik durf niet te zeggen hoeveel dat exact kost, ligt er ook aan hoeveel uur je zo iemand in gaat schakelen. Wellicht dat iemand hier op het forum de ervaringen daarin kan delen.
 
Honden zijn gevoelig en kunnen ons heel goed lezen. Dus als jij merkt dat je wat gespannen bent dan ziet en voelt jouw hond dat absoluut. Als je zelf wat terughoudend bent tegenover vreemde mensen dan is het niet gek dat jouw hond dat ook is. Van wat ik lees is je hond gehecht aan jou en de mensen dichtbij hem, je zou dan kunnen denken aan oefeningen en training waarbij je hem leert meer zelfvertrouwen te krijgen. Welke training de juiste is daar heb je echt iemand voor nodig die met je mee kijkt. "

 
Ik doe vrij normaal tegen vreemden maar voel me bijna nooit gespannen. Ook als ik Mauro de trein in neem of ergens heen voel ik me altijd rustig. Ik zal wel na vragen naar een therapeut als ik er zelf niet veel aan kan doen. Bedankt!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Om te beginnen wil ik even zeggen, wat is Mauro prachtig!

 

Wat vervelend dat hij zo onzeker is. Het klinkt alsof je genoeg aan socialisatie hebt gedaan. Het is inderdaad lastig om te zeggen waar die onzekerheid dan vandaan komt, dus ik zou ook niet durven zeggen wat de beste aanpak is op dat gebied. Mijn naakte meisje is juist gek op vreemde mensen dus ik heb er geen ervaring mee.

 

Over zijn enthousiasme tijdens het trainen zou ik me niet teveel zorgen maken. Misschien stoppen met trainen met snoepjes, misschien is hij teveel op snoep gericht, maar misschien werkt hij wel gewoon heel graag met je. Ga lekker behendigheid met hem doen of doggydance, of beide, als je zoiets nog niet doet. Ik denk dat jullie samen heel veel lol kunnen beleven

honden page profiel JasonJason

honden foto van Jason

" Om te beginnen wil ik even zeggen, wat is Mauro prachtig!
 
Wat vervelend dat hij zo onzeker is. Het klinkt alsof je genoeg aan socialisatie hebt gedaan. Het is inderdaad lastig om te zeggen waar die onzekerheid dan vandaan komt, dus ik zou ook niet durven zeggen wat de beste aanpak is op dat gebied. Mijn naakte meisje is juist gek op vreemde mensen dus ik heb er geen ervaring mee.
 
Over zijn enthousiasme tijdens het trainen zou ik me niet teveel zorgen maken. Misschien stoppen met trainen met snoepjes, misschien is hij teveel op snoep gericht, maar misschien werkt hij wel gewoon heel graag met je. Ga lekker behendigheid met hem doen of doggydance, of beide, als je zoiets nog niet doet. Ik denk dat jullie samen heel veel lol kunnen beleven "

 

Ik zou hem heel graag agility willen leren maar ik heb de benodigheden niet! Anders zou ik dat echt gedaan hebben. Misschien dat ik in de zomervakantie er alsnog aan begin.

 

En als ik zonder snoepjes train wilt hij niet echt luisteren, hij volgt juist mijn handgebaren als ik snoepjes heb. En speeltjes werkt ook niet, hij heeft meerdere speeltjes maar gebruikt ze nooit dus trainen met speeltjes werkt ook niet.

Lies (Gast)

Het is altijd erg moeilijk op basis van enkel tekst een goed advies te geven... Bovendien is ook elke hond anders en heeft elke hond een andere aanpak nodig...

 

Misschien is dit iets voor jou? https://www.facebook.com/events/697906233652602/

 

 

Anoniem (Gast)

" Het is altijd erg moeilijk op basis van enkel tekst een goed advies te geven... Bovendien is ook elke hond anders en heeft elke hond een andere aanpak nodig...
 
Misschien is dit iets voor jou? https://www.facebook.com/events/697906233652602/
 
  "

 dit is hartstikke iets voor mij.. Behalve dat het zo ver weg is :(

 

Is er dan niemand hier op de site die me advies kan geven? Er moeten toch wel mensen zijn die het zelfde hebben mee gemaakt?

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik ben niet bekend met deze honden, karakter en energie level e.d.

Wat ik wel lees is veel op schoot, veel truukjes.

Hoeveel word er met de hond gewandelt. Hoeveel ruimte word er gegeven aan spelen met een andere hond, hoe vaak?

En mag de hond ook hond zijn? Begrijp me niet verkeerd aub. Maar vaak zijn we geneigd allerlei dingen van onze hond te vragen die niks meer met hond zijn te maken hebben.

Niet dat nooit mag maar zou niet de hoofdbasis moeten zijn.

Probeer de hond een wat meer te laten, (buiten vaste momenten) als de lichamelijke energie er niet voeldoende uit kan. Kan dat ook angst tot panische gedrags problemen leiden.

Dus eigenlijk buiten de truukjes, hoe ziet een gemiddelde/standaard dag er voor jullie hond uit?

t blijft natuurlijk heel moeilijk oordelen op een stukje tekst. We zien de situatie niet en kennen jou en de hobd niet.

Als je nuet verder komt is het denk ik nooit verjeerd een goed aangeschreven gt te vragen eens mee te kijken.

Misschien vraag je te veel.
Misschien te weinig lichaamsbeweging en te veel geestelijk.
Misschien te veel met de hond bezig.
Misschien heeft de hond een ander soort uitdaging nodig.

Misschien eens een proefles agillity om te kijken wat de hond er van vind.

Het is een zoektocht. Naar juiste verhouding in ondernemen geestelijk en lichamelijk, maar ook voldoende
rust. Dat kost tijd.

Oh ja zijn eventuele medische oorzaken uitgesloten? Ook bijvoorbeeld pijnklachten die ze vaak niet laten zien kunnen zich uiten in afwijkend gedrag.

honden page profiel JasonJason

honden foto van Jason

" Ik ben niet bekend met deze honden, karakter en energie level e.d.

Wat ik wel lees is veel op schoot, veel truukjes.

Hoeveel word er met de hond gewandelt. Hoeveel ruimte word er gegeven aan spelen met een andere hond, hoe vaak?

En mag de hond ook hond zijn? Begrijp me niet verkeerd aub. Maar vaak zijn we geneigd allerlei dingen van onze hond te vragen die niks meer met hond zijn te maken hebben.

Niet dat nooit mag maar zou niet de hoofdbasis moeten zijn.

Probeer de hond een wat meer te laten, (buiten vaste momenten) als de lichamelijke energie er niet voeldoende uit kan. Kan dat ook angst tot panische gedrags problemen leiden.

Dus eigenlijk buiten de truukjes, hoe ziet een gemiddelde/standaard dag er voor jullie hond uit?

t blijft natuurlijk heel moeilijk oordelen op een stukje tekst. We zien de situatie niet en kennen jou en de hobd niet.

Als je nuet verder komt is het denk ik nooit verjeerd een goed aangeschreven gt te vragen eens mee te kijken.

Misschien vraag je te veel.
Misschien te weinig lichaamsbeweging en te veel geestelijk.
Misschien te veel met de hond bezig.
Misschien heeft de hond een ander soort uitdaging nodig.

Misschien eens een proefles agillity om te kijken wat de hond er van vind.

Het is een zoektocht. Naar juiste verhouding in ondernemen geestelijk en lichamelijk, maar ook voldoende
rust. Dat kost tijd.

Oh ja zijn eventuele medische oorzaken uitgesloten? Ook bijvoorbeeld pijnklachten die ze vaak niet laten zien kunnen zich uiten in afwijkend gedrag. "

 Hij is gewoon hond en doet zijn eigen ding. Hij speelt meerdere dagen per week met een sharpei en af en toe met de hond van mijn beste vriend (ookal houd hij niet zo van grote honden) maar spelen met speeltjes doet hij echt nooit.. Daarom lijkt agility mij echt leuk maar ik zou niet weten waar dat zou kunnen.

 

Ik moet toegeven dat we hem in de ochtend wel eens in de tuin uitlaten omdat we zijn voer moeten klaarmaken, het voer voor de katten en ons eigen voer. Daarna laten we hem minstens twee keer flink uit. Ligt er een beetje aan want met dit weer zit hij veel buiten. 

 

Maar misschien ligt het inderdaad daar aan! Ik kan kijken of het werkt als ik hem wat langer uit laat en mischien met meer honden laat spelen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

de indruk die ik krijg is dat de hond onzeker is

 

wat ik zou proberen is met hersenwerk aan de slag gaan ipv allerlei trucjes leren. Hersenwerk bevorderd de zelfstandigheid.

 

Laat hem buiten ook eens zelf de route bepalen, neem lekker de tijd en kijk eens waar jullie terechtkomen.

 

Zorg voor een goede balans tussen rust en aktiviteiten, neemt hij zelf genoeg rust?

Heeft hij een plekje waar hij in alle rust kan eten?

honden page profiel JasonJason

honden foto van Jason

" de indruk die ik krijg is dat de hond onzeker is
 
wat ik zou proberen is met hersenwerk aan de slag gaan ipv allerlei trucjes leren. Hersenwerk bevorderd de zelfstandigheid.
 
Laat hem buiten ook eens zelf de route bepalen, neem lekker de tijd en kijk eens waar jullie terechtkomen.
 
Zorg voor een goede balans tussen rust en aktiviteiten, neemt hij zelf genoeg rust?
Heeft hij een plekje waar hij in alle rust kan eten? "

 Ik ben vandaag naar het bos gegaan met zijn sharpei vriendje en het ging geweldig. Ze luisteren allebij als ze los lopen (en de sharpei is zelfs half doof). Ik liet de honden de routes zoveel mogelijk kiezen en na twee uur wou ik weer terug..

Maar toen rende er opeens een wilde husky op hem af en rende hij weg!!

 

Het bos heeft hele lange paden en binnen een paar seconden was hij weg. Ik heb hem als vermist opgegeven en hij is nu al meer dan 3 uur kwijt!!

 

Hij is al een keer eerder aangevallen door een husky waardoor hij met riem en al de wijk uitrende maar toen vond ik heb binnen een half uur bij andere mensen. Dit vind ik erger want het regent en het is koud en ik heb nogsteeds geen bericht over dat hij is gevonden.

Waar ik het meest bang voor ben is dat hij hier een trauma aan over houd en zijn gedrag erger word.

Of dat hij helemaal niet meer terug komt! :(

Er zijn mensen aan het zoeken maar zonder succes..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

jee wat erg, is hij inmiddels terecht?

honden page profiel JasonJason

honden foto van Jason

" jee wat erg, is hij inmiddels terecht? "

 Nee :( ik heb meer dan 40 km door het bos gezocht maar hij is niet te vinden. Het word echt te donker om door te zoeken dus ik heb geen andere keuze dan maar naar huis te gaan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

omg verschrikkelijk,

 

heb je hem ook bij waar is onze angel aangemeld?

 

https://nl-nl.facebook.com/WaarIsOnzeAngel

 

Hier worden ook tips gegeven

 

https://vermistehonden.wordpress.com/about/

honden page profiel ChickaChicka

honden foto van Chicka

Verschrikkelijk

 

https://www.amivedi.nl/

 

Nog een site waar je je lieverd als vermist op kunt geven

honden page profiel ChickaChicka

honden foto van Chicka

Thanx Dobry, ik zocht ook al naar de vermiste honden pagina, je hebt de link al neer gezet zie ik

 

Jason sterkte, ik hoop dat je je lieverd snel weer in je armen kunt sluiten, en ik hoop dat je veel hulp hebt om te zoeken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

maak hier anders ook nog even een apart topic aan, misschien wonen er mensen in de buurt die kunnen helpen uitkijken naar hem

honden page profiel ChickaChicka

honden foto van Chicka

Dacht ik ook al aan Dobry, nu lezen de mensen het niet, misschien woont er iemand in de buurt die mee wil helpen zoeken

 

Als ik in de buurt woon, ga ik gelijk mee zoeken voor Jason op m,n scootmobiel

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Waar is je hond zoek geraakt?

En zet een foto en verhaal op fb zodat iedereen kan mee kijken en delen.

honden page profiel JasonJason

honden foto van Jason

BEDANKT IEDEREEN.

Ik heb hem overal vermist opgegeven. Ik ben net eindelijk thuis van het zoeken en heb geen kracht meer over.

Ik las net de tips, roepen werkt dus niet? Ik heb me lam geroepen en dacht dat hij daarop wel zou reageren. 

 

Hij is vermist in het Noordbargerbos. Natuurlijk heb ik het meteen gedeeld en zoveel mogelijk mensen lateb weten.

 

Ik moet nu maar slapen als ik kan want het bed is nogal leeg zonder Mauro :( ik maak me echt zorgen als hij uberhaupt nog in het bos zit. Het is koud en nat en er zitten muggen en rode mieren.. Dan heb ik nog liever dat iemand hem gewoon heeft mee genomen..

honden page profiel ChickaChicka

honden foto van Chicka

Top dat je Mauro al overal hebt aangemeld als vermist, laten we hopen dat je telefoon zometeen gaat dat Mauro gevonden is

 

Jason maak even een nieuw topic aan over de vermissing van Mauro, misschien wonen er mensen in de buurt die je willen helpen met zoeken.

 

Over dit topic word nu snel heen gelezen omdat het over Mauro,s angst, onzekerheid etc gaat

 

Jason ik wens je heel veel sterkte

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wat een .... Wending. Wat svhrikken, angstig en heftig.

Keer je geregeld terug naar de plek waar je hond jou t laatst heeft gezien? De hond zou naar die plek terug kunnen komen (als ie hersteld is van de paniek)

Heb je bij amivedi ook gemeld?
Er is ook een adroid app Global Pet Alert voor t melden van gevonden en vermiste huisdieren.

Ik hoop dat dit niet nodig is en jullie al herenigd zijn. Zo niet hoop ik dat je in elk geval inmiddels geluiden hebt gehoord
Bijvoorbeeld van locaties waar je hond mogelijk gespot is.

Via facebook zie je ook wel vaker dat er echt zoekclubjes worden opgericht.

Mag ik vragen in welke omgeving de hond vermist is. Om een inschatting te kunnen maken of we in de buurt wonen. Hoe meer mensen merkijken hoe beter. Als mensen maar niet gaan jagen of opdringen en voiral rustig blijven.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ps gaat het sharpei vriendje ook geregeld mee zoeken?

honden page profiel JasonJason

honden foto van Jason

" Ps gaat het sharpei vriendje ook geregeld mee zoeken? "

 sorry, Ik heb nog geen tijd gehad om een nieuw topic aan te maken!

 

Hij is vermist in Emmen bij het Noordbarger bos aan de kant van de Delftlanden. Er lopen zo'n 20 mensen te zoeken maar er word maar niks gevonden. Hij staat overal vermist gemeld maar ik krijg daar ook maar geen meldingen van.

 

De sharpei is gister de hele dag mee geweest, vanmidag ga ik met de hond van mijn beste vriend. Zou het werken als ik de hond van de buren mee neem? En dan vooral hun teefje ofzo want Mauro is gek op haar.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Misschien is je hondje zo bang dat hij zich verstopt. Als het zoeken met zoveel mensen niet helpt dan zou je er misschien voor kunnen kiezen om iedereen weg te sturen, bijvoorbeeld rond etenstijd, en dan zelf ook even eten, honden komen bijna altijd weer terug naar de plek waar ze het baasje voor het laatst hebben gezien. Leg daar haar mand neer of je jas en een beetje eten. Als het dan rustig is dan heb je kans dat je hondje zich weer durft te laten zien. Ga dan begin van de avond met een vriendjes hond naar het bos en dan hopen dat ze elkaar vinden.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  sorry, Ik heb nog geen tijd gehad om een nieuw topic aan te maken!
 
Hij is vermist in Emmen bij het Noordbarger bos aan de kant van de Delftlanden. Er lopen zo'n 20 mensen te zoeken maar er word maar niks gevonden. Hij staat overal vermist gemeld maar ik krijg daar ook maar geen meldingen van.
 
De sharpei is gister de hele dag mee geweest, vanmidag ga ik met de hond van mijn beste vriend. Zou het werken als ik de hond van de buren mee neem? En dan vooral hun teefje ofzo want Mauro is gek op haar. "

 Een maatje is vertrouwd en veilig en zou misschien alleen als hij een maatje ruikt al wat rust kunnen geven waardoor hij misschien wel zichzelf laat zien.

 

Zaklampen mee als er later gezocht wordt, ook bosjes/struikjes e.d. checken. Alles wat als schuilplaats te gebruiken is voor je hond.

 

 

 

ALs meer mensen gaan zoeken is het belangrijk contact met elkaar te hebben daar over, niet in grote groepen, de favoriete beloning van de hond mee, niet te veel kabaal maken etc. Rust en vertrouwdheid uitstralen. Je weet niet of de hond in de paniek is blijven hangen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^